Színház és írás a Szkénében – indul a Rakpart3 íróműhelye, ahol a fiatalok megismerkedhetnek a színházi esszé, a kritika, a tudósítás és egyéb kreatív színházi szövegek jellegzetességeivel.

Az íróműhelybe 16-23 éves kor közötti, színházról, írásról, művészetekről gondolkodni akaró fiatalok jelentkezését várják, a maximális csoportlétszám 13 fő. Idén két bemelegítőt, úgynevezett félig nyitott műhely-alkalmat tartanak, majd 2020-tól a kialakult csoporttal rendszeresen, 2-3 hetente gyűlnek össze. A műhely állandó vezetői Ady Mária, aki 2011 óta publikál színikritikákat, írásai elsősorban a Színház folyóiratban, valamint az Élet és Irodalomban jelentek meg, valamint Deres Kornélia színháztörténész, költő, szerkesztő, az ELTE óraadó tanára, a FESZ munkatársa.

A jelentkezéshez egy maximum 1 oldalas szöveget várnak (formai követelmények: 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus és 1.15-ös sorköz), amelynek tartalma a Szkénében most futó vagy a régebbi előadásokhoz kapcsolódik, műfaji megkötés nincs, a küldött írás lehet próza, jegyzet, kritika, de akár drámai jelenet is. Jelentkezni 2019. október 31-ig a rakpart3@szkene.hu címen lehet.

Kiemelt fotó: A Szkéné Színház előtere (Fotó: nepszava.hu)