Hétfő este hirdette meg a POKET csapata hivatalos Facebook oldalán az Amigos Alapítvánnyal közös irodalmi pályázatukat, Amigos egy POKET oldalban – avagy barátság a négy fal között címmel. A pályázat célja az otthoni karantén alatti idő kreatív eltöltésére való ösztönzés, és hogy ebben a rendkívüli időszakban a pályázók összefoglalhassák érzéseiket a kialakult helyzetről.

Az Amigos Alapítvány önkéntesei beteg gyerekeket látogatnak a kórházakban, akik heteket, hónapokat vagy akár éveket kell, hogy egy kórterem négy fala között töltsenek. Az Amigók igyekeznek pótolni a közösséget és a barátokat, amennyire csak tudják. Most pedig mindannyiunk élete olyan irányba változott, hogy mi is azt a bezártság-érzést tapasztaljuk meg, mint az Amigók kis barátai a kórházakban, ezáltal pedig valamennyire átérezhetjük, hogy hogyan élik ezek a gyerekek életük egy részét.

A pályázatra olyan maximum 150 szavas írásokat várnak, amik a #maradjotthon érzésről szólnak és arról, hogy mi hogyan éljük meg ezt az időszakot. A pályázaton bárki részt vehet kortól függetlenül, a terjedelem mellett viszont az még fontos, hogy a pályaműveknek kiadatlanoknak kell lenniük, illetve csak a szerző adhatja be művét a pályázatra. A legjobb írásokat az Amigos Alapítvány és a POKET közösen díjazza.

Az pályaműveket az Amigos honlapján létrehozott POKET pályázat felületen lehet leadni,  további információk a pályázat Facebook eseményében találhatók.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós és az Amigos csapata (Fotó: Poket zsebkönyvek Facebook)