Irodalmi esteket tart decemberben Szabados Ági a REÖK-ben: az olvasásnépszerűsítő műsorvezető három szerzői beszélgetésre invitálja a szegedi irodalomkedvelőket az adventi időszakban.

Egyedülálló kultúrprogramok várják decemberben a közönséget a Reök-palotában, ahol ezúttal a kortárs irodalomé lesz a főszerep. Szabados Ági műsorvezető, irodalomterapeuta, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója ugyanis három különleges könyvbemutató beszélgetéssel érkezik a napfény városába. Szabados első vendégei december 9-én, 17 órakor érkeznek a Reök-palotába. A Mélylevegő Projekt egy fiatal pszichológusokból álló csapat, amelynek célja, hogy tudományos igénnyel, mégis közérthetően osszon meg információkat a mentális egészségről és a hangulatzavarokról a közösségi médiában. 2020-ban tűntek fel színvonalas képi világgal és minden korosztály számára befogadható nyelvezettel megfogalmazott posztjaikkal. Az ismert „kórképek” mellett korunk újszerű jelenségeivel, aktuális pszichológiai problémáival is foglalkoznak, így tevékenységük, amely az Elmerülő című könyvben öltött elsőként fizikai formát, hiánypótló a magyar szakirodalomban. A kötet sikerére való tekintettel nemrég kiegészítő önismereti munkafüzet is megjelent, Öntöző címmel. A Mélylevegő Projekt tagjai kiadványaikon keresztül mesélnek majd a munkásságuk gerincét adó témákról a szegedi érdeklődőknek.

December 14-én Kovács Eszter, a Mat on the Moon közösség alapítója érkezik Szegedre: a Köszi, jól szerzője a Forbes marketing-vezetőjéből vált a „városi vadak” jóga- és meditációs kalauzává, aki a mindfulness, azaz a tudatos jelenlét filozófiáján keresztül nyújt fogódzót a – gyakran túlságosan – rohanó hétköznapokhoz. 16-án Peller Mariann műsorvezető várja az irodalomkedvelőket. Akárcsak Szabados Ági az olvasás, televíziós kollégája a spiritualitás népszerűsítésén fáradozik. Új regényét, a Szerelemszövetség című spirituális romantikus történetet mutatja be karácsony előtt az Összművészeti központba látogatóknak.

Az érdeklődők ingyenesen vehetnek majd részt a különleges beszélgetéssorozat alkalmain.

Kiemelt kép: A Mélylevegő Projekt csapata (Fotó: REÖK)