Idén nyáron a RIM, azaz a Radnóti Ifjúsági Műhely középiskolások számára hirdet intenzív nyári tanfolyamot. A foglalkozás vezetői Szendrey Gitta, Mlynarik Julcsi és Durst Móni lesznek.

Június 20. és 24. között minden nap 10 és 17 óra között kerül majd megrendezésre az intenzív RIM-folyamat. A helyszín a Radnóti Színház Keres Emil Próbaterme. A tanfolyam része a színház, drámajáték, csapatépítés, mozgás, művészetterápia és kortárs irodalomközvetítés.

„A színházi nevelés számomra több, mint egy híd a színház és a befogadók között. Fontosnak tartom, hogy a nézők résztvevőkké váljanak, hogy ne csak a nézőtér biztonságos sötétjében ülve gondolkodjanak. Legyenek személyesen is megszólítva, legyen lehetőségük feltenni a kérdéseiket, kifejezni a gondolataikat, mindezt egy biztonságos közegben. A színházi nevelés kiemelkedő lehetőség arra, hogy az embereknek része legyen ebben a komplex és személyes élményben, ami a mai rohanó, hangos és túlterhelt világban ajándék lehet a mindennapokban” – mondta egy korábbi interjúban a drámapedagógia jelentőségéről a RIM-folyamat egyik vezetője, Szendrey Gitta.

A jelentkezéseket június 15-ig lehet leadni a Radnóti Színház honlapján, ahol további részletek is olvashatók.

Kiemelt kép: Intenzív RIM-folyamat (Fotó: Radnóti Színház)