A Szépművészeti Múzeum ötrészes rajzszakkört hirdetett. A foglalkozások minden alkalommal más művészettörténeti korszakot dolgoznak fel, az ókori művészettől egészen a 17. századi barokk festményekig. Az órák  művészettörténeti bevezetővel indulnak, a résztvevők szemügyre veszik a különböző korszakok speciális ábrázolásmódjait, a résztvevők pedig egy képzőművész vezetésével saját alkotást is készítenek.

Az első alkalomra március 25-én pénteken kerül sor: az alkotni vágyók Kun Fruzsina képzőművésszel  megtekinthetik milyen módszereket alkalmaztak az ókori egyiptomiak az ábrázolások leegyszerűsítésére. Rajzokat, vázlatokat készítenek a kiállításon, majd a műhelyben tovább kísérletezhetnek, finomíthatják a készségeiket. Az ezt követő foglalkozásokon középpontba kerülnek az ókori görög szobrászatban kitüntetett helyet elfoglaló drapéria ábrázolások, a középkori jelvények, a reneszánsz portrék és a barokk csendéletek is.

A csoportok maximális létszáma 10 fő. Aki mind az öt alkalmon részt szeretne venni, helyét bérletvásárlással tudja biztosítani.

Kiemelt kép: Inspiráló! múzeum rajzszakkör felnőtteknek (Fotó:www.szepmuveszeti.hu)