456 évvel ezelőtt, 1564 áprilisában (egyes források szerint 23-án) látta meg a napvilágot William Shakespeare, aki az angol-, később a világirodalom drámaszerzőinek egyik legnagyobb alakjává vált. Születésének és 1616-ban bekövetekezett halálának évfordulója alkalmából a Deszkavízió csapata Shakespeare-hetet tart, vagyis az elkövetkezendő egy hétben minden nap egy-egy érdekességgel, a személyéhez köthető hírrel emlékezünk meg az avoni hattyúról.

Évek óta nagy divatja van a felnőtteknek szóló színezőknek: mióta bizonyítást nyert, hogy ezzel a kreatív elfoglaltsággal a felnőttek is jól le tudják vezetni a felgyülemlett energiákat, valamint stresszkezelésnek is kiváló, a könyvesboltokat elárasztották az ilyen típusú kötetek. A teljesség igénye nélkül jelent már meg „magyarul” az Assassin’s Creed, a Trónok harca és a Harry Potter világába kalauzoló, egészen aprólékos mandalákat vagy éppen híres festményeket tartalmazó válogatás is, de még Fejős Éva is piacra dobta saját színezőjét. Tekintve, hogy ezekhez a könyvekhez nem szükséges semmilyen nyelvtudás, és külföldön még ennél is nagyobb a választék, így bizonyára mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb kötetet. Igen, még a színházrajongók is.

A My Modern Met jóvoltából ugyanis most ingyenesen letölthetővé vált – többek között – 35, Shakespeare drámáihoz kapcsolódó illusztráció. A Victorian Illustrated Shakespeare Coloring Book című kötetben található rajzok H.C. Selous munkái, aki eredetileg illusztrációnak készítette azokat a mester drámáit összegyűjtő kötet angol kiadásához. Olyan művekhez alkotott képeket, mint a Hamlet, a Rómeó és Júlia, a Macbeth, a Szeget szeggel, a Tévedések vígjátéka vagy a Szentivánéji álom. A színező ingyenesen erről az oldalról tölthető le.

Kiemelt kép: Képek a Victorian Illustrated Shakespeare Coloring Book című kötetből (forrás: konyvesmagazin.hu)