Online gyermeknappal és két hétvégés futó kihívással várja a családokat a megújuló Városliget. Több színpadon, neves színészekkel, művészekkel, zenészekkel készülnek a szervezők.

Az idei Városligeti Online Gyereknapokon, május utolsó hétvégéjén Kaláka koncerttel, interaktív zenés foglalkozásokkal, jógakalanddal, ringatóval és interaktív programokkal várják a kisebbeket és a nagyobbakat. A virtuális térben műsorral készül Bíró Eszter és Pokorny Lia is. A Liget Budapest Projekt szervezésében 2021. május 28. és 30. között megvalósuló programsorozaton a részvétel regisztrációt követően ingyenes, jelentkezni a Gyerekliget Facebook-csoporton keresztül lehet.

Attól függetlenül, hogy a Városligeti gyereknapi programokat idén még – remélhetőleg utoljára – a virtuális térben rendezik meg, a parkban is lesz lehetősége a családoknak a tartalmas kikapcsolódásra. A Liget Budapest Projekt és a RUNaway szervezésében 2021. május 22. és 30. között egy közös családi futókihíváson vehetnek részt a szülők és gyermekik,akik táv közül választhatnak: a 3 km-es Liget Családi Körön, vagy a 7 km-es Liget Sport Körön mérettethetik meg magukat.

„A Liget Budapest Projekt célja már a kezdetektől fogva az, hogy a Városliget a főváros elsőszámú családbarát helyszíne legyen, ahol a megújuló és újonnan létrejövő játszóterek és kulturális intézmények folyamatosan izgalmas újdonságokkal várják a gyerekeket a legkisebbektől a legnagyobbakig. A vírusvédelmi intézkedések miatt ugyan még idén májusban csak korlátozottan tudunk egymással találkozni, de bízunk benne, hogy a Városligeti Online Gyereknapok és a családi futókihívás így is kellemes időtöltést és maradandó élményeket fog okozni a családoknak.” – mondta el a gyereknapi programok kapcsán Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A nevezés online regisztrációt követően ingyenes, a legjobban teljesítők pedig ajándékban részesülnek.

Árpási Sára írása

Kiemelt kép: Városliget Zrt.