Idén augusztusban már 7. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Kürt Akadémia Balatonfüreden. A kurzus alapítója és művészeti vezetője Zempléni Szabolcs, a Hamburgi Zene- és Színházművészeti Főiskola kürt professzora, szervezője a Jeunesses Musicales Hungary.

A kurzuson 32 kürtös vesz részt Bulgáriából, Izraelből, Tajvanból, Csehországból, Szlovéniából, Németországból, Koreából, Norvégiából és természetesen Magyarországról. Az oktatók Európa legnevesebb egyetemeiről érkeztek: Christian-Friedrich Dallmann és Johannes Lamotke Berlinből, Saar Berger Trossingenből, Takács Miklós Drezdából, Szőke Zoltán a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiáról, Borbíró Máté a Pécsi Egyetemről és természetesen Zempléni Szabolcs. A diákok mindennap egyéni, illetve kamara órákon vesznek részt, emellett zongorás próbákra is lehetőségük van a Berlinből érkezett japán zongoraművész, Akiko Nikami vezetésével. A kurzus eseményeinek a Balatonfüredi Református Általános Iskola és a Ferencsik János Zeneiskola ad otthont.

Augusztus 19-én, pénteken 18 órától a kurzus növendékei egy hangversenyen mutatják be tudásukat, másnap, 20-án 18 órakor pedig a balatonfüredi Református Templomban kerül sor a zárókoncertre, ahol a résztvevők népszerű kamaradarabokkal örvendeztetik meg a hallgatókat.

Kiemelt kép: A VII. Nemzetközi Kürt Akadémia hallgatói (Fotó: Nemzetközi Kürt Akadémia)