Mozart Planet címmel indít ingyenes koncertsorozatot a Concerto Budapest, amely mától kezdve hat napon át nyolc balatoni helyszínen – Balatonalmádiban, Balatonföldváron, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, valamint Vászolyon – várja az érdeklődőket.

Keller András, a Concerto Budapest zeneigazgatója elmondta, hogy azért esett a választásuk Mozartra, mert a zeneszerző művei minden hallgató számára örömet szereznek, mindenkit megszólítanak. A Mozart Planet programjában két zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepel. A koncertsorozat első napján este fél nyolctól a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban lép fel a zenekar, másnap pedig este nyolc órától a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánián. Mindkét helyszínen a Jupiter néven híressé vált C-dúr szimfóniát, Klenyán Csaba szólójával az A-dúr klarinétversenyt, valamint a D-dúr szerenádot, közismert nevén a Serenata notturnát szólaltatják meg, melyben Környei Zsófia és az est karmestere, Keller András működik közre hegedűn. Augusztus 12-én a balatonalmádi Szent Ignác templomban kerül sor a következő koncerte, ahol a D-dúr divertimento, a G-dúr duó és a Kis éji zene hangzik el. Hegedűn Miranda Liu és Kakutani Satoko, brácsán Haruka Nagao, csellón Aranyos János, nagybőgőn pedig Illés László működik közre.

Augusztus 13-án a balatonkeresztúri Szent Kereszt Templomban, valamint a hévízi Szentlélek Templomban a Kis éji zene, a Divertimento és az A-dúr klarinétverseny lesz hallható. Ezen a napon lesz műsoron a vászolyi Szent Jakab Templomban a Varázsfuvola nyitánya, az F-dúr divertimento, a c-moll adagio és rondó és a D-dúr fuvolanégyes. A koncertsorozat utolsó napján, 14-én ugyanezt a repertoárt hallhatja a nagyközönség a révfülöpi Munkás Szent József Templomban, végül a balatonszemesi Baptista Imaházban lép fel a szimfonikus zenekar, ahol a divertimento és a duó mellett az F-dúr oboanégyes hangzik el.

Kiemelt kép: A Concerto Budapest Zenekara (Fotó: Benkő Sándor)