A Coopera stábja sem hagyja kulturális élmények nélkül az opera szerelmeseit az adventi időszakban: december 19-én Dalok, kvintettek, versek, prózák Franz Schubert emlékére címmel ingyenes online zenei és irodalmi estet szerveznek, amelybe a Facebookon keresztül kapcsolódhat majd be a közönség. Az esten olyan elismert művészek lépnek fel, mint a Kossuth-díjas Kolonits Klára, Mester Viktória, a Liszt-díjas Molnár Levente vagy Boncsér Gergely, továbbá közreműködik a Virtuózok Kamaraegyüttes, illetve számost kortárs irodalmár is.

„Ez az év nagyon sok embernek, talán mindenkinek rengeteg nehézséget hozott. Ezért most még fontosabb, hogy az advent hangulatát megkeressük, és idén máshogy tanuljunk meg együtt lenni, egymást szeretni, mint eddig bármikor életünkben.” – nyilatkozta Dr. Vadász Dániel, a Coopera alapító producere.

Az est további különlegessége, hogy Pócsmegyerről közvetítik, amely az egyetlen olyan magyar város, ahol Franz Schubert járt: az Esterházy család 1818-ban hívta meg a világhírű osztrák zeneszerzőt otthonába. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött esemény műsorában Schubert számos dalciklusából csendülnek majd fel művek, valamint hangszeres darabok, ezekhez kapcsolódnak a különböző magyar klasszikus és kortárs irodalmi szövegek, illetve esszék, a magyar irodalmi élet elismert képviselőinek tolmácsolásában, a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatóságával való együttműködés eredményeképp.

Kiemelt kép: Kolonits Klára (Fotó: Kaya Ariel Woytynowska)