A veszprémi Pannon Várszínház is elindítja online színházi projektét. A PannON OtthON sorozat első előadása A Bunkerrajzoló lesz.

Sok más teátrumhoz hasonlóan, a november 11-i bezárást követően a Pannon Várszínház is átállt az online közvetítésekre. Első körben az archívumukból, az elmúlt években sikerrel játszott előadásaik felvételei közül válogatnak, majd folyamatosan frissítik kínálatukat. Mint mondják, az „online színház nem lehet igazi színház, ám ezekben az embert próbáló időkben is rendkívül fontos számunkra, hogy kapcsolatban maradhassunk Közönségünkkel.” Az első online megtekinthető előadás A Bunkerrajzoló című zenés élettörténet-rekonstrukció lesz, amely a Vad Fruttik frontembere, Likó Marcell életútját mutatja be, Vándorfi László rendezésében. Az előadás 2020. november 18. 19.00 óra és 2020. november 25. 18.00 között tekinthető majd meg.

Emellett a virtuális tér egy másik szegletében útjára indították a PannOnline – Szubjektív új-ságok elnevezésű online folyóiratot, amelynek célja, hogy fórumot teremtsen a színházról, a színház-élményből fakadó szubjektív, akár vallomásos gondolatok közlésére. A frissen indult blog szerzői között eddig Csányi Vilmos, Stefanovits Péter, Dr. Vass László, É. Szabó Márta, Haász János és Bertalan Melinda szerepel.

Kiemelt kép forrása: Pannon Várszínház