Új, az improvizációt a középpontba állító programsorozatot indít Feledi János. Az első alkalomra a mai napon, október 11-én kerül sor a Három Hollóban, Szűcs Nelli színművész, Tóth Mariann zongoraművész és Safranka-Peti Zsófia táncművész közreműködésével.

A tervek szerint a találkozókat kéthavonta rendezik meg, minden este egy színész, egy zenész és egy táncművész segítségével hoznának létre egy-egy megismételhetetlen produkciót. A szervezők által Improvizációs Táncszínházi Találkozónak nevezett program egy új színházi forma is egyben: az irodalom, az élő zene, a tánc, a kreativitás és a személyesség mellett ugyanis valódi közösségi élményt is kínálnak. A színpadon az irodalmi gondolatok a meghívott színész játékán, az érzelmek a táncművész mozdulatain, valamint az élő zenén keresztül jutnak el a nézőkhöz. Az előadók előzetesen kiválasztanak egy adott írót, költőt, témát, hangulatot, történetet és zenét, egyeztetik a kiindulópontot, majd egymást figyelve alakítják az eseményeket minden formai kötöttség nélkül. A színpad és nézőtér nem válik szét: a tánc, a próza és a zene segítségével a produkciók a nézők között, testközelben, a helyszín sajátos adottságait figyelembe véve jönnek létre. A személyes érzések, élmények, hangulatok lehetőséget teremtenek egy egyedi közösségi élmény létrejöttére, az önkifejezésre, a megosztásra, a közös művészi élményre és a katarzisra.

Az Improvizációs Táncszínházi Találkozó programsorozat célja, hogy a magyar színházi, tánc és zenei élet kiemelkedő alkotóit, előadóit összehívja egy-egy közös előadásra, valamint hogy minden este létrejöjjön egy kerek, a nézők számára is élvezhető történés, produktum, ami a fiatalabb generációknak is fontos pedagógiai és művészi élményt tud nyújtani.

Kiemelt kép: Feledi János (Fotó: Kaszner Nikolett)