Olyan különleges bemutatókkal készül őszre a székesfehérvári teátrum, mint a Fame – A hírnév ára című musical, a Csukás István nevével fémjelzett Diótörőcske vagy éppen a több rendező és az egész társulat munkáját összefogó Az ember tragédiája II, viszont a Vörösmarty Színház a nyáron sem hagyja szórakozás nélkül a közönségét. Több helyszínen, kacagtató és kultikus darabokkal szeretnének szellemi felfrissülést nyújtani az agyzsibbasztó kánikulában.

Éppen ezért könnyed előadások jellemzik a Vörösmarty Színház nyári kínálatát. Július 14-én a fellegekbe repítik a Városmajori Szabadtéri Színpad nézőit a Boeing, Boeing című komédiával, hogy aztán a hűs székesfehérvári Nagyszínpadon folytatódjon a légies kamumaraton július 16-án és 17-én. Az érzelmek a klimatizált Kozák András Stúdióban forrnak majd tovább a Szerelem, Ó! című bohózatban, amelynek keretében Váradi Eszter Sára, Keller János és Ottlik Ádám július 27-én és 28-án fogják megmutatni, hogy milyen valójában a leghíresebb érzés, amely egyesek szerint öl, butít és nyomorba dönt. 

Visszatérve a kék ég alá, július 16-án és 17-én a Szárazréti Szabadtéri Színpadon fogyaszthatunk majd el egy operettkoktélt a Bor, mámor, szerelem képében, amelyben többek között olyan művészek fakadnak dalra, mint Füredi Nikolett, Závodszky Noémi és Buch Tibor. Végül július 27. és 30. között egy igazán speciális helyszínen, a közelmúltban felújított Gorsium Régészeti Park színpadán elevenedik meg Molnár Ferenc örökbecsű klasszikusának zenés átirata, A Pál utcai fiúk. Az előadásra szóló jeggyel egyébként be lehet járni az egész parkot is, szóval el lehet tölteni egy kellemes délutánt Tácon. 

Kiemelt kép: Sághy Tamás a Boeing, Boeing című előadásban (Fotó: Vörösmarty Színház)