Folytatódik a Szeged-Arad Színháztengely megerősítése a Határontúli Projekt keretén belül, melynek koprodukciós partnere az Aradi Kamaraszínház: az évad végén William Shakespeare III. Richárdját mutatják be az örmény származású Karo Baylan rendezésében.

A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciójában eddig olyan előadások születtek meg, mint a Játék a kastélybanAz özvegy Karnyóné s két szeleburdiakAz élő halott vagy az Amadeus. A következő évadban az aradi teátrum művészeti vezetője, Tapasztó Ernő Csehov Platonov és Benavente Megalkotott érdekek című drámáit állítja színpadra. A művész ezúttal színészként működik közre a június 17-én bemutatásra kerülő előadásban: ő alakítja a címszereplőt. A Szegedi Pinceszínház társulatának oszlopos tagjai mellett pedig olyan vendégművészek színesítik a csapatot, mint Gyuriska János, aki több, mint húsz év után tér vissza Szegedre, Juhász Illés, akit a Família Kft.-ből ismerhetnek, Szentgyörgyi Dániel a Kaposvári Rippl Rónai Művészeti Kar végzős hallgatója és Éder Enikő, aki Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak után tér vissza a napfény városának pincehelyiségébe.

Az előadást az örmény származású Karo Balyan rendező állítja színpadra, aki a Yerevan International Shakespeare Theater Festival direktora. A dramaturgia is az ő keze munkáját dicséri, a díszlet- és jelmeztervező pedig Varsányi Anna lesz.

Kiemelt kép: A Szegedi Pinceszínház épülete (Fotó: Szegedi Pinceszínház)