Így jöttem… címmel készült ötrészes online dokumentumfilm-sorozat, amelyben a Nemzeti Színház fiatal színészei mutatkoznak be. A teátrum legújabb bemutatójában, a Vidnyánszky Attila rendezte Rocco és fivéreiben játszó fiatal művészek mesélnek magukról, történetük ugyanis sok tekintetben hasonlít Luchino Visconti 1960-as filmklasszikusának hőseiéhez. Nagy Anikó rendező videósorozatában a színészek azt mesélik el, hogyan találtak rá hivatásukra, mit jelent számukra az otthon. Mészáros Martin a délvidéki Csókát és Zentát, Berettyán Nándor és Sándor Balmazújvárost és a pusztát, Barta Ágnes Szolnokot, Szabó Sebestyén László Debrecent, Bordás Roland pedig a beregi Hetefejércsét mutatja majd be.

Az első részben Mészáros Martin mesélt magáról, aki 1994-ben született Zentán. Középiskolai tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnázium Irodalmi-Drámai tagozatán végezte, 2013-tól 2018-ig a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színművész szakára, Uray Péter osztályába járt. Gyakorlati éveit a kaposvári Csiky Gergely Színházban, valamint a Nemzeti Színházban töltötte, a diploma megszerzése után ez utóbbi teátrumhoz szerződött. Jelenleg olyan előadásokban látható, mint a fentebb is említett Rocco és fivérei, Az ember tragédiája, a Woyzeck, az Egri csillagok, a Bánk bán, az Isten ostora vagy a János vitéz.

Az Így jöttem… első epizódjának elején Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, egyben az új bemutató rendezője mesél az előadásról, annak mondanivalójáról, történetéről, majd Mészáros Martin kalauzolja el a nézőket gyermekkora helyszíneire. Bepillantást nyerünk a számára fontos települések (Csóka, Zenta) életébe, megszólal Mészáros nagymamája, bátyja, valamint egykori zenekarának egyik tagja is.

Kiemelt kép: Jelenet a Rocco és fivéreiből (Fotó: Várady Nikolett)