December 19-én, hétfőn 18 órakor rendezik meg a Virág Judit Galéria 71. aukcióját, amelynek a Budapest Kongresszusi Központ ad helyet.

A karácsonyi aukció anyagából kiemelkedik Rippl-Rónai József és Vaszary János egy-egy közel 100 éve nem látott remekműve. A klasszikus és modern alkotásokat felölelő anyagban látható még többek között Egry József balatoni tájképe, Koszta József korai korszakának főműve, a Párizsi kirakat 1911-ből, valamint Perlmutter Izsák Kertészek a kastélyparkban című festménye. Mednyánszky Lászlótól két jelentős méretű tátrai tájképet is bemutatnak, valamint egy, a Viareggio tengerparti bazársorát ábrázoló, dekoratív, ragyogó festményt Vaszary Jánostól. Kalapács alá kerül továbbá Schönberger Armand kubista városképe, Aba-Novák Vilmos, Szőnyi István és Medveczky Jenő egy-egy kiemelkedő kvalitású alkotása.

A december 18-ig, a Virág Judit Galériában látható kiállítás során tárlatvezetéseket is tartanak, melyekre szeretettel várják az érdeklődőket. A 71. aukció tételei a galéria oldalán tekinthetők meg.

Kiemelt kép: Vaszary János Alassiói strand (Alassiói tengerpart) című festménye (1938) a Virág Judit Galériában (Fotó: Virág Judit Galéria)