Féléves kihagyás után most különleges meglepetéssel kedveskedik a fiataloknak a POKET, augusztus 25-én ugyanis automatáikba kerültek az exkluzív Csíkos, Pöttyös és Kockás füzetek. „Egész iskolás koromban vágytam egy zsebrevágható iskolatáskára, hogy az utazásaimat ne nyűgként éljem meg. Örülök, hogy ezt az életérzést most elhozhatjuk az iskolakezdőknek a POKET színes és elnyűhetetlen füzeteivel.” – mondta Vecsei H. Miklós, a POKET alapítója.

A zsebfüzetek a tinik körében nagy hírnévnek örvendő YouTuber páros, Lina és Panni ajánlásával jelentek meg, akik egyetemistákként is ugyanolyan fontosnak tartják, hogy legyen egy könnyen hordozható jegyzetfüzetük, mint amikor általános iskolába vagy gimnáziumba jártak: „A tanév fontos kelléke volt nekünk mindig is egy jegyzetfüzet, ami segített átlátni a teendőinket és terveinket. Mert egy jól működő rendszerre az élet minden területén szükség van, főleg, ha az időbeosztásról van szó.”

Rujder Vivien a POKET 30. címének nagykövete (Fotó: POKET Zsebkönyvek)

A füzeteken túl 26-án megjelent a 30. cím, Rujder Vivien színésznő nagykövetségével, amely nem más, mint Roald Dahl Matilda című kisregénye. A kötet pontosan azokat az értekeket képviseli, amit a POKET is, vagyis az olvasás iránti szeretet, a tudásvágyat és önmagunk megtalálását. „A Matilda középpontjában a kirekesztettség és a különbözőség érzései állnak. Szerintem sokan lehetünk, akik jól ismerik ezt az érzést. Ez a könyvecske bátorságot és hitet ad felvállalni saját valónkat, legyünk épp kisgyermekek, kamaszok vagy felnőtt emberek.” – mondta a könyvről a Katona József Színház színművésze.

Ha pedig ez mind nem lenne elég, a vidéki közönség nagy örömére augusztus 18-án felavatták a debreceni automatát, 24-én pedig a pécsit is, amelyek közösségi finanszírozásból jöhettek létre. Október 28-án pedig megrendezésre kerül az áprilisban elmaradt születésnapi közös ünneplés a MOM Kulturális Központban, ahol többek között Presser Gábor, Beck Zoltán, Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Szabó Balázs, a Carson Coma és Wunderlich József is fellépnek. December 8-án pedig ismét megrendezik a POKET karácsonyt, amelyre a tavalyi évhez hasonlóan izgalmas programokkal készülnek a szervezők.

Kiemelt kép: A Csíkos, Pöttyös és Kockás POKET füzetek (Fotó: POKET Zsebkönyvek)