A filmrajongók már megtapasztalhatták tavaly a Corvin Mozi, a magyarhangya és a Cinema Niche együttműködésében szervezett vetítéssorozat, a CineKorda keretében, hogy milyen filmkülönlegességek maradtak ki eddig a hazai cinefilek életéből. A szervezők budapesti filmszínházban máshol nem látható, egyetlen alkalommal vetített ritkaságokra fókuszálnak: legutóbb Claire Denis rendezése, az 1999-ben megjelent Beau Travail került sorra, most pedig egy újabb ínyencséggel készültek. 

Márciusban a tajvani filmművészet egyik legismertebb darabját, az Arany Pálma-díjas Apichatpong Weerasethatekul által az utóbbi 125 év legfontosabb alkotásának nevezett Goodbe, Dragon Inn-t hozza el a CineKorda a filmek magyar szerelmeseinek, hogy átélhessék Tsai Ming-Liang ódáját a mozi örökkévalóságához. A történet szerint Tajpej városában járunk, ahol egy régi, de impozáns filmszínház nemsokára örökre bezárja a kapuit. A néhány fős közönség, a megmaradt alkalmazottak és talán még egy-két szellem is a Dragon Inn-t nézik, és mindegyiküket kísértik a film által felidézett emlékek, vágyak. 

A 82 perces, mandarin nyelvű, magyar felirattal ellátott, felújított játékfilm egyetlen alkalommal lesz megtekinthető Budapesten, a Corvin Moziban, méghozzá március 8-án, pénteken 19:00-től. Jegyek még kaphatók a vetítésre a mozi honlapján keresztül

Kiemelt kép: Jelenet a Goodbye, Dragon Inn című filmből (Fotó: Little White Lies)