Új, kifejezetten az ifjúságot megcélzó sorozatot indított útjára a POKET-csapat. Az első kötet Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című gyermekregénye.

Új sorozatot indít a közel kétéves Poket zsebkönyvek: mostantól több gyerekkönyv is elérhető lesz az automatákban. Az ifjúsági sorozat első darabja Bosnyák Viktória 2003-ban megjelent, azóta nyolc kiadást megélt Tündérboszorkány című meséje. A humoros történet a Békés Utcai Általános Iskolában játszódik, ahol az elhagyatott könyvtárban különös dolgok történnek. A csúf és undok könyvtáros nénit, Morcz Arankát sokan igazi boszorkánynak tartják. A regény főhősei, Laci, Sári és Dóri azonban nem ijedősek, ezért elhatározzák, hogy a rejtély nyomába erednek. Később persze kiderül, hogy nem minden az, mint aminek látszik…

A most megjelent POKET-kiadvány eladásából származó bevételekből a Sztalker Csoport az Amigos a gyerekekért Alapítványt támogatja, a sorozat további köteteivel is újabb társadalmi szervezetet karolnak majd fel. Az alapítvány közel 170 önkéntese, az „Amigók” kórházakban fekvő beteg gyerekeket látogatnak az ország 4 különböző városában heti rendszerességgel. Céljuk, hogy nyelvtanuláson, játékon és kézműveskedésen keresztül segítsék a gyerekeket a gyógyulásra.

Kiemelt kép: Bosnyák Viktória (fotó: Staněk-Csoma Bori)