A fiataloknak szóló, zenés játékfilmet az idén húszéves teátrum Márton Klára Tessék engem elrabolni! című regénye alapján készíti.

A történet szerint Misi intézetben nevelkedik, ám mivel soha nem érkezik hozzá látogató, szülőkre vágyik. Egy napon üzenetet ír Rózsika néninek, aki a piacon megsimogatta, hogy vigye őt el magával, és bedobja a papírt a háza ablakán. Próbálkozását végül siker koronázza, Rózsika néni és Jani, a mozdonyvezető örökbe fogadják.

Márton Klára műve először Gál Albert azonos című rendezésében került filmvászonra 1980-ban, majd a regény musicalváltozatát 2019-ben állította színpadra Varga Bálint zeneszerző, a Szegedi Pinceszínház művészeti vezetője és Janik László dalszerző, rendező. Az új zenés mozi elsősorban a musicalváltozaton alapul – a szereplők zöme is a musical alkotói közül kerül ki –, ám sok újdonságot hozva ahhoz képest is. Ez a filmes megfogalmazás az alkotók számára lehetővé teszi, hogy a városi helyszíneken forgatva, magát Szegedet is főszereplővé emelve meséljék el újra a kisfiú és a társai kalandjait.

A film előkészületei mellett a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő teátrum társulata készül az újranyitásra, s a világhálón folyamatosan elérhetővé teszi az eredetileg iskolák számára készült Tíz perc rádiószínház sorozatának újabb darabjait.

Fotó: pinterest.com