Az 1991-ben létrejött Domján Edit Alapítvány célja, hogy tehetséges, vidéken játszó, negyven év alatti színésznők munkáját ismerje el a tragikusan elhunyt művésznő, Domján Edit nevével fémjelzett díjjal. A kuratóriumot a Jászai Mari-díjas, érdemes művész, Takács Katalin vezeti, a tagjai között pedig mások mellett a Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, Dunai Tamást, valamint a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila díjas író-dramaturgot, Szakonyi Károlyt is köszönthetjük. Az elismerést korábban Balsai Móninak és Trokán Nórának is odaítélték, 2020-ban pedig a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja, Varga Lili kapta meg.

A színésznővel – akinek 2018-ban a Vörösmarty-gyűrűt is megszavazták kollégái – a Fehérvár Magazin készített interjút, melyből kiderül, hogy személyes érintettsége is van a díjjal kapcsolatban: „Köszönöm szépen a bizalmat! Nagyon örültem neki, ráadásul azért is, mert a nagypapám osztálytársa volt, és együtt játszott Domján Edittel. Kicsit olyan volt ez, mintha tőle kaptam volna ajándékot. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy az ember pályáját ilyen neves alkotók követik figyelemmel. Továbblendíti az embert, hogy vannak, akik figyelnek arra, amit létrehoz.”

Varga Lili nemrég újabb emlékezetes szerepben tűnt fel, hiszen még a járványhelyzet miatti újbóli bezárás előtt megtartották egy Marc Camoletti darab, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című vígjáték bemutatóját a Vörösmarty Színházban, mely minden bizonnyal a korlátozások feloldása után is sok arcra fog mosolyt csalni a fejér megyei teátrumban.

Kiemelt kép: Varga Lili (Fotó: PannonHírnök)