A Red Bull Pilvaker március 15-én, jelenlegi formájában utoljára lép fel együtt a Papp László Budapest Sportarénában. A sokszínű előadóművészekből álló alkotócsoport 2012-ben született meg azzal a szándékkal, hogy a maga eszközeivel tisztelegjen a hősök előtt, valamint közelebb hozza a mai szóforradalmárokat az 1848-as költőkhöz.

A Pilvaker kulturális kezdeményezése 10 évvel ezelőtt a VAM Design Centerben mutatkozott be, majd két évvel később megújult koncepcióval érkezett a produkció az Erkel Színházba. Hét teltházas előadás után 2019-ben már a Sportaréna adott helyszínt a műsornak. Tíz év alatt több mint 40 magyar irodalmi klasszikust dolgozott fel a Pilvaker-csapat, amelyet a közönség 26 636 megvásárolt jeggyel és 56 milliós YouTube-nézettséggel hálált meg.

A Red Bull Pilvaker Petőfi Sándor Anyám tyúkja című versét dolgozta fel legelőször, a tízéves jubileum apropóján az alkotók visszatérnek a gyökerekhez. Az Anyám tyúkja remake-je már elérhető az ismert videómegosztó oldalon és a zenestreamelő szolgáltatók kínálatában. A március 15-i előadáson részt vesz Kautzky Armand színművész, a zenei színtérről Papp Szabi, Járai Márk, Sub Bass Monster, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Fluor Tomi, Diaz, Szakács Gergő, Fura Csé, Dipa, Deego, Bom, Eckü, Szivák Zsolt, Meszi, Singh Viki, Delov Jávor és a Random Trip zenészei, valamint Trokán Nóra, Pálmai Anna és Bánki Beni.

További információ már elérhető a Red Bull honlapján.

Kiemelt kép: Kautzky Armand a 2017-es rendezvényen (Fotó: Mark Somay)