A Halhatatlanok Társulatát az egykori Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

Öt év kihagyás után, idén az ATV nézői dönthetik el, hogy kik legyenek azok a művészek, akik méltóak a „Halhatatlan” jelzőre. A hagyományokhoz híven, idén is neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium négy kategóriában jelölt ki négy-négy művészt. A jelöltekre március 2-tól két hónapon át lehet szavazni. A szavazatok alapján kategóriánként két-két művésszel bővül majd a Halhatatlanok Társulata, ők lesznek a legújabb Örökös Tagok. Május 29-én az ATV-n lesz látható a Halhatatlanok társulata című egész estés nagyszabású gálaműsor, amelynek keretében kiderül, kik lesznek az idei díjazottak. A műsor házigazdája az ATV műsorvezetője, Rónai Egon, rendezője Szinetár Miklós lesz.

A 2020-as jelöltek:

Színészek: Rudolf Péter, Benedek Miklós, Koltai Róbert, Blaskó Péter

Színésznők: Esztergályos Cecília, Kováts Adél, Für Anikó, Hernádi Judit

Operaénekesek: Miklósa Erika, Kiss B. Attila, Gulyás Dénes, Csavlek Etelka

Táncművészek: Ladányi Andrea, Bozsik Yvette, Medveczky Ilona, Oláh Zoltán

Kiemelt kép: Kováts Adél (fotó: Dömölky Dániel), Rudolf Péter (fotó: Sárosi Zoltán), Hernádi Judit (fotó: Takács Attila)