Június 14. és 18. között rendezik meg a Szolnoki Tiszavirág Fesztivált három év kihagyás után. Az öt napon át tartó, négy színpadon jelen lévő programok között lesz zenés produkció, filmvetítés, kézműves vásár, hajótúra és szabadtéri színház is. Egy új eseményhelyszín, a Parkoló is megjelenik a rendezvény keretein belül.

A Tisza-parton megrendezésre kerülő programra 50 ezer látogatót várnak, ahol minden korosztály szármára szeretnének kikapcsolódási lehetőséget nyújtani, kis szerencsével a tiszavirágzás is látható lesz. Kovács Ákos fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy már most rendkívül nagy az érdeklődés a fesztivál iránt, továbbá kiemelte, hogy a rendezvény egyik legnagyobb értékének a közösségteremtést tartja. A programok célja továbbra is a minőségi kikapcsolódás biztosítása, az értékek, a kötelékek és az együtt töltött idő jelentőségének hangsúlyozása – tette hozzá.

Az események között szerepelnek a Damjanich János Múzeum belső udvarán tartott ingyenes előadások, amelyek az előzetes regisztráció során már most teltházasok. Az itt működő szabadtéri színház repertoárján lesz többek között a Borítékolható szerelem című produkció, Náray Erika és Nyáry Krisztián zenés irodalmi estje, Pokorni Lia sanzonestje, a LIAison és a Túlélő című monodráma Varga Ádám előadásában.

A hazai zenei fellépők, mint a Csík János és a Mezzo, a Random Trip, Saya Noé, a Ruby Harlem és Alee, mellett számos külföldi előadó koncertjeit is meghallgathatják az érdeklődők, például a francia TAN2EM, a német Budzillus és az ausztrál The ZAP Show formációkat, vagy a brazil Xtreme Blues Dogot és az olasz Giufát.

Új programként jelentkezik a Parkoló, ahol főleg családi és művészeti eseményeken lehet részt venni. A fesztivál során lesz könyvbemutató, festménykiállítás, zenei performansz, amatőr színházi és utcaszínházi produkció, kézműveskedés, hungarikum játszóház, bábjáték, valamint népi és kortárs tárgyalkotó workshop. Ezek mellett korunk egyre inkább fontos témaköreiben is el lehet majd mélyülni, például környezetvédelmi, fenntarthatósági, közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési előadások keretein belül.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz kézműves vásár a Sóház utcában, a parkmozi óriásvásznán pedig könnyed filmeket tekinthetnek meg a kikapcsolódni vágyók. A bor- és sörházak, illetve a gasztronómiai különlegességek fogyasztása közben pedig a református templom és a városháza homlokzatán fényfestés fogja szórakoztatni a fesztiválozókat.

Kiemelt kép: pillanatkép egy korábbi Szolnoki Tiszavirág Fesztiválról (Forrás: www.facebook.com/tiszaviragfesztival)