A csodálatos színésznő emlékére alapított díjat minden évben, születésnapja alkalmából, december utolsó hetében adják át annak a színművésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta. Idén Szilágyi Csenge A diktátor és a Liliom című előadásokban nyújtott alakítását ismerte el ezzel a díjjal a Vígszínház társulata.

Szilágyi Csenge 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Novák Eszter és Selmeczi György osztályában, a diploma megszerzése után a Centrál Színház tagja lett. 2015-től a Vígszínház társulatához szerződött. 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki, 2017-ben elnyerte a Varsányi Irén-emlékgyűrűt. Ő játssza a Lóvátett lovagokban a francia királylányt, ő Dorothy az Ózban, Hermia a Szentivánéji álomban és a címszereplő A Petheszileia programban.

A Ruttkai Éva-emlékgyűrűt 1986-ban alapított Ruttkai Éva lánya, Gábor Júlia, a színésznő aláírásával díszített díjat korábban átvehette már többek között Darvas Iván, Pap Vera, Gálffi László, Alföldi Róbert, Reviczky Gábor és Kútvölgyi Erzsébet is.