A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a hagyományok szerint a nehézségekben bővelkedő 2020/21-es évad lezárásaként megtartja a városban évek óta Oscar-gálaként emlegetett eseményt, az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát.

A holnap este 19 órai kezdettel megrendezésre kerülő ünnepség a nyár egyik kulturális fénypontja, amelyen amellett, hogy az évad legjobbjait méltatják, a társulat rendre meglepetésekkel teli, fergeteges műsorral készül a közönségnek. A megszokott kilenc elismerés (zenei tagozat díjazottja, legjobb női táncművész, legjobb férfi táncművész, legjobb női epizodista, legjobb férfi epizodista, legjobb színésznő, legjobb színész, legjobb kisszínházi előadás, legjobb előadás) mellett a teátrum saját díját, a Latabár-díjat is odaítélik a társulat egyik színművészének. Sőt, a gálaest napján tartja a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház évadzáró társulati ülését is, amelynek keretében az újonnan életre hívott Látó Ricsi-emlékdíjat is kiosztják.

Az emlékplakettet ebben az évben Lőrincz Luca kecskeméti keramikus készíti, amelyen a teátrum impozáns épülete fog visszaköszönni, ugyanis a Kecskeméti Nemzeti Színház homlokzatának egy részletét fogja ábrázolni.

Kiemelt kép: A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház (fotó: hirosertek.hu)