Idén is megrendezésre kerül a POKET Karácsony: december 18-án, vasárnap délutántól estig minden érdeklődőt koncertekkel, kötetbemutatókkal, koncertszínházi előadásokkal és egész napos vásárral várnak a szervezők az Akvárium Klubban.

Az eseménysorozat a Lokálban, 14 órakor veszi kezdetét. A Vates és a POKET Együtt. Működünk. címet viselő előadásán Horváth Pannával, a POKET kommunikációs vezetőjével, Bárány Bencével és Csányi Péterrel, a Vates alapítótagjával, valamint Kemény Zsófi és Mészáros Péter slam poetry előadóval találkozhatunk. Fél négytől Hermann Hesse Demian című művét ismerhetjük meg egy zenés kötetbemutatón, ezt követően pedig a Frida Kahlo naplójáról lesz beszélgetés Szabó T. Anna közreműködésével. Mindkét programon Balla Gergely és Horváth Panna is részt vesz.

A Kishallban két koncertszínházi előadás lesz látható: a Nem akarok (játsszák: Hegedűs Bori, Juhász Anna, Tempfli Erik és Vecsei H. Miklós) Nemes Nagy Ágnes életműve, a Párbeszéd, sötétben pedig Csoóri Sándor életműve alapján készült. Ez utóbbiban Vecsei H. Miklós, Hegedűs Bori, Mihalik Ábel, Ratkóczi Huba és Frimmel Jakab lép színpadra. A Nagyhallban hallható nagykoncertre Agócs Márton, Balla Gergely, a Henri Gonzo, Kollár-Klemencz László, a Margaret Island, Szabó Balázs, Szirtes Edina Mókus, Wunderlich József és Дeva érkezik, őket Hegedűs Bori és Tempfli Erik lemezbemutató koncertje követi.

Az előcsarnokban a Marék Kerámiaműhely munkáit tekinthetjük meg, de megvásárolhatók lesznek a Vates és a POKET termékei is. Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Kiemelt kép: POKET Karácsony (Forrás: Poket Facebook oldal)