2023. október 17. és 22. között ezúttal nem csupán a divat szerelmeseit várja a 360 Design Budapest nevű kiállítás, hiszen a formatervezőkön túl, ipar- és képzőművészek munkáival is találkozhatunk majd az Adria-palotában. A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében, immár negyedik alkalommal jelentkező rendezvénysorozat ismert és a hírnév felé még száguldó alkotók munkáinak bemutatása mellett szakmai előadásokkal és kivételes tárlatvezetésekkel színesíti programjait. A rendezvény kiemelt vendége, pedig nem más, mint a nemzetközi színtéren is ismert Rossana Orlandi.

A rendezvény ingyenesen látogatható, fő célkitűzése, hogy 360 fokban mutassa be a hazai dizájnkultúrát és a nagyközönség számára láthatóvá és elérhetővé tegye az alkotásokat, ezáltal természetesen támogatva az alkotókat és ösztönözve a közönséget a magyar dizájn és lakberendezési termékekre való beruházásra.

Idén hetven pályázat érkezett ipar- és képzőművészektől, közülük hatvan alkotó 160 munkáját találta kiállításra érdemesnek a szakmai zsűri. Köztük többen pályakezdők, illetve határon túli alkotók. A nemzetközi sajtó képviselői is hivatalosak a rendezvényre, akik idelátogatásuk ideje alatt egy úgynevezett hospitality tour keretében megcsodálhatják majd Budapestet.

A programsorozatban helyet kap majd az Art Market Budapesttel közös szakmai nap, ahol megtudhatjuk milyen viszonyban áll egymással a kortárs művészet, az ingatlanfejlesztések és az országimázs kialakítása. A kiállítás keretein belül bemutatkoznak majd a design LAB gyártó és tervező párosai is, látványterveik kurátora maga Rossana Orlandi, aki egy beszélgetésen is részt vesz majd, amelyre mindenképpen érdemes lesz ellátogatnia a művészeti pálya iránt érdeklődőknek.

A rendezvény ideje alatt galériák, múzeumok és showroomok bukkannak fel szerte a fővárosban, melyekkel talán te is összefutsz majd, látványuk pedig garantáltan hazakísér!

Kiemelt kép: Rossana Orlandi (Fotó: flawless.life)