Június 17-én veszi kezdetét a Thália Színház nyári programsorozata, a teátrum Művészet című előadása lesz először látható a salföldi Thália Nyárikertben, amely elsősorban kamaradarabok, koncertek befogadására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja majd a közönséget.

A Balaton északi partjától három kilométerre, a Káli-medence kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében elhelyezkedő, jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékekkel is büszkélkedő Salföld, a kikapcsolódás és a pihenés igazi színtere. Ezen a kivételes helyszínen kínálja kulturális programjait június közepétől augusztus végéig a Thália Nyárikert. Szombatonként, június 17-től kezdve saját produkciókkal kedveskedik majd a nézőknek a teátrum társulata, de kiváló befogadott elődások, gyerekelőadások és koncertek is várják az idelátogatókat.

Június 17-én a Csukás István legendás és kevésbé ismert meséiből készült előadás, a Csukás-mese. Este Yasmina Reza remekműve, a Művészet veszi át a színpadot. Június 24-én, délelőtt a színpadon a nagy sikerű Boribon kötetek nyomán készült előadás, a Boribon nyaral, míg 19: óra 30 perctől a Férfi és Nő 4X című produkció lesz látható, Rusznyák Gábor rendezésében. Július 1-én Elek Ányos előadása, a Bőröndmesék szórakoztatja majd a kicsiket és nagyobbakat, este pedig jön Pindroch Csabával a Segítség, megnősültem!. Július 8-án ismét a Csukás-mese nyitja a napot, hogy aztán egy frissen alakult zenekar, az Ónodi Eszter & The Open Pub vegye át a minőségi szórakoztatás stafétabotját.

Július 15-én a délelőtti János vitézt a Telefondoktor váltja, Göttinger Pál előadásában. Július 22-én a Thália Nyárikertbe érkezik az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló interaktív mese, A kerek kő, és később Udvaros Dorottya zenés önálló estje. A hónapot 29-én, délelőtt a Boribon nyaral zárja, este pedig a Miskolci gyökerek, Aranyosi Péter és Vida Péter közös szórakoztató estje kerül színre. Augusztus 12-én a gyerekprogram ismét a Bőröndmesék lesz, este pedig a Balaton Zenekar koncertje tölti be a teret. Augusztus 19-én, délelőtt a János vitéz, este a Tudod, hogy nincs bocsánat, Földes László HOBO József Attila estje lesz látható. A programsorozatot augusztus 26-án Martin McDonagh A nagy kézrablás című fekete komédiája, a Thália Télikert előadása zárja.

Kiemelt kép: Hangulatfotó a Művészet című előadásból (Fotó: Bodnár Zsófia / Thália Színház)