Nyár végén, és októberben ismét látható lesz a nagysikerű Apáca Show. Alan Menken musicaljét Baján három, a Papp László Sportarénában pedig két alkalommal játsszák.

Tavaly nyáron, a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütált Alan Menken (A szépség és a szörnyeteg, A Notre Dame-i toronyőr) musicalje, az Apáca Show Szente Vajk rendezésében. Az óriási közönségsikert elért darab szeptembertől a Budapesti Operettszínházba költözött, ahol egészen februárig futott, mintegy ötven alkalommal játszották. Tekintettel arra, hogy az előadás nem a színház saját produkciója, hanem a Zikkurat Színpadi Ügynökségé volt, a főigazgató-váltást követően a musical lekerült a repertoárról. Idén azonban még öt alkalommal látható lesz a produkció, ráadásul egy-egy előadásra több ezer néző tud majd jegyet váltani a játszóhelyeknek köszönhetően.

Augusztusban (23-25. között) három előadás erejéig a csillagos ég alá költözik a musical, a Csodálatos Baja programsorozat keretében lesz látható a Petőfi-szigeten. Két hónappal később, októberben (16-án és 17-én) pedig ismét a fővárosban, a Papp László Sportarénában mutatják be az 1992-es Whoopi Goldberg-film alapján készült musicalt. A (napi) szereposztás egyelőre még nem nyilvános, de az már biztos, hogy Peller Annát, Feke Pált, Janza Katát, Molnár Piroskát, Szabó P. Szilvesztert, György-Rózsa Sándort és Csonka Andrást viszont láthatjuk szerepeikben.

Kiemelt kép: Peller Anna az Apáca Show Szegedi Szabadtéri Játékokon való bemutatóján (Fotó: Várady Nikolett)