Idén is lehetőséget nyújt a Sziget a civil szervezetek bemutatkozására, az egyesületek, alapítványok jelentkezését május 17-ig lehet beküldeni a fesztivál szervezőihez. 

A Civil Sziget a fesztivál egyik legszínesebb, legérdekesebb színfoltja, egy találkozóhely, ahol a fiatalok az őket leginkább érdeklő témákban – környezetvédelem, emberi- és kisebbségi jogok, külföldi tanulás és munkavállalás, drogproblémák, egészséges életmód – kaphatnak információt, szolgáltatást, segítséget és csatlakozhatnak is a kitelepülő szervezetek munkájához. A szervezők minden évben pályázatot írnak ki olyan – legalább egy éve működő – civil egyesületek, alapítványok részére, amelyek tevékenysége elsősorban a 16-35 éves korosztály részvételére, nevelésére, integrációjának segítésére, problémáik megelőzésére, illetve megoldására épül, és amelyek a fesztivál sajátos körülményeihez igazodó programot kívánnak megvalósítani.

A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a szervezetek, amelyek nemzetközi vagy országos hatáskörűek, magas színvonalú szakmai programot kívánnak nyújtani a fesztivál látogatóinak, programjukat pedig több nyelven bonyolítják. A pályázatokat május 17-ig lehet beküldeni. További információ, valamint a pályázati online űrlap az alábbi oldalon elérhető el.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Sziget Fesztiválról (Fotó forrása: Sziget Fesztivál)