Koncertek, újcirkuszi produkciók, bábelőadások és egyéb családi programok is helyet kapnak november 30-tól a Müpa Kultúr Kültérben, és emellett megnyitják a Müpa Jégpályát is.

A Müpa Kultúr Kültérben november 30-tól egészen január 5-ig váltják majd egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb előadások és koncertek. A sátorba visszatér és december 14-től mintegy 28 alkalommal lesz látható a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a Kristály. Hétvégén délelőttönként a legkisebbeké lesz a porond, őket az ünnephez kapcsolódó bábelőadások és gyerekkoncertek várják. A Mesebolt Bábszínház a Grimm-testvérek Holle anyó című történetét kelti életre, a Harlekin Bábszínház zenés maszkjátéka, az Egy jeles nap pedig Jézus születését meséli el. A Kaláka Betlehemes koncerttel jelentkezik majd, a Hahó együttes adventi ökobuliján a gyerekek a környezettudatosság alapjait is megismerhetik, míg a Kéknyúl Family matiné rock-koncertet ad.

A Harlekin Bábszínház Egy jeles nap című előadása (fotó: Gál Gábor)

Az esti órákban azonban már a felnőtteknek kedveznek a szervezők: a magyar folk- és világzenei színtér egyik legnépszerűbb énekese, Bognár Szilvia férjével közösen életre hívott formációjával érkezik, amelynek repertoárjában magyar, cigány, bolgár és görög dalok szólalnak meg szokványosnak nem nevezhető felállásban, illetve hangszerelésben. A Benkó Dixieland Band az alapító-névadó Benkó Sándor halála után sem hagyott fel a zenéléssel, Nagy Iván harsonás-énekes vezetésével indítottak el egy régi-új zenekart, ami most karácsonyi dixie-kalandozással tér vissza a Müpába.

A színes programok mellett idén is megnyitják a Müpa Jégpályát: a csaknem 350 négyzetméteres korcsolyapályán egyszerre akár 80 ember is hódolhat az egyik legnépszerűbb téli sportnak. Az ingyenes jégpálya az időjárástól függően egészen januárig üzemel majd. A kültéri kulturális programokról bővebben a Müpa honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiemelt kép: Müpa Kultur Kültér (fotó: Posztós János)