Ebben az évben sem maradnak nívós és izgalmas színházi versenyprogram nélkül a VIDOR Fesztivál nézői. A járványhelyzet kérdésessé tette, hogy idén megtarthatják-e a fesztivált Nyíregyházán, de szerencsére a város „legvidámabb hete” most is a közönség nagy kedvenceivel fogja szórakoztatni a nézőket augusztus 21. és 29. között.

A programban szerepel többek között az Orlai Produkció Kaktuszvirág című előadása Novák Eszter rendezésében, Kovács Patrícia és Ötvös András főszereplésével. A közönségkedvenc Legénybúcsú című darabot is megtekinthetik az érdeklődők Szerednyey Béla, Nagy Sándor, Csonka András, valamint Szente Vajk prezentálásában. Gáspár Sándor a Szikora János nevével fémjelzett Molnár Ferenc műben, a Játék a kastélyban-ban, Balsai Móni és Schmied Zoltán a Büszkeség és balítélet két színészre című alkotásban, Mucsi Zoltán és Fodor Tamás a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkciójában, az Eleven éjszakában, Börcsök Enikő pedig Soós Péter rendezésében, a Pinceszínház Háy János: A Gézagyerek című darabjában lép majd színpadra a fesztivál során.

A legnagyobb klasszikus magyar szerzők műveivel is találkozhat a közönség, például Örkény István Tóték című alkotásával, valamint kortárs írók remekművei is felkerültek a programlistára, mint például Grecsó Krisztián: Megyek utánad című darabja. A Rózsakertben pedig Vidnyánszky Attila rendezésében a Csiky Gergely Színház nagy sikerű Buborékok című előadását élvezhetik az érdeklődők.

A fesztivál természetesen nem telhet el koncertek nélkül, fellép majd például a Legyen úgy! című Dés László koncerten Básti Juli, a honi színjátszás egyik ikonikus alakja, és a különleges énekesnő, Tóth Vera is.

További információk a Szervező- és jegyirodában (Nyíregyháza, Országzászló tér 6.), valamint a hamarosan megújuló www.moriczszinhaz.hu és vidor.eu weboldalon olvashatók.

Kiemelt kép: Részlet a Buborékok című előadásból (Fotó: Csiky Gergely Színház)