Kétségkívül kevesebb figyelmet kapnak azok a különleges alkotók, akik évről évre izgalmas cirkuszi és utcaszínházi előadásaikkal szórakoztatják a Szigetre érkezőket, mint mondjuk a Nagyszínpad rock bandái, de mi nem feledkeztünk meg róluk idén sem. Íme egy kis ízelítő az idei színházhoz kötődő programokból.

Les Commandos Percu – a francia ütősökkel operáló csapat Silence című előadásával minden este a Nagyszínpad utolsó fellépője után nyers, testközeli, ősi érzékeinkre és félelmeinkre kiélezett hatásokat ígér, dobokkal és tűzzel. A 360 fokos élményt garantáló produkció arra keresi a választ, hogy hogyan építsük újra a világot, amikor minden összedőlt, és nem maradt már semmi körülöttünk.

Paris Benares – A francia csapat egy 4 méter magas és 6 méter hosszú, fából készült tevével érkezik a Szigetre, amely a szabadság utáni vágy ás az utazás élményének szimbólumaként szolgál.

Ekart – Senki ne lepődjön meg, ha két bátor szafari-kutatóval találkozik, akik kihaltnak vélt dodókacsák hátán barangolnak a Sziget helyszínein… ők lesznek az Ekart társulatának tagjai!

Foco alAire – A Mexikóból érkező csapat tagjai színészi játékukkal képesek tapinthatóvá tenni a mai kor elidegenedett embere és a digitális társadalom furcsaságai mellett a bennünk élő ősi, törzsi ösztönöket. A művészek fejéről ipari lámpaburákból készített mozdulatlan maszkok merednek ránk, miközben arcukon a legfontosabb érzések szokatlan és talán kényelmetlen őszinteséggel jelennek meg.

Le Caramantran – A francia tárulat 4-5 méter magas bábokkal érkezik a fesztiválra, hogy segítségükkel a látogatók ismét gyerekszemmel láthassák a világot.

La Cie des Bras Cassés – A két francia művész motorizált, recsegő hangú járgányon utazva cirkál a Szigeten, hogy aztán imádnivaló stílusban vonjanak kérdőre, zavarjanak, zaklassanak, de persze leginkább szórakoztassanak mindenkit, aki az útjukba akad.

Kiemelt kép: Utcaszínház a Szigeten (Fotó: Sziget Fesztivál)

Kiemelt kép: Utcaszínház a Szigeten (Fotó: Sziget Fesztivál)