Az MCC (Mathias Corvinus Collegium) Fesztivált tavaly rendezték meg először, amit már az első évben hatalmas érdeklődés övezett, ezért a szervezők úgy döntöttek idén július 28. és 30. között ismét megtartják az egyedülálló szakmai és zenei fesztivált, melynek helyszíne ezúttal is a Dunakanyar fővárosa, Esztergom lesz. A háromnapos rendezvény látogatói idén még nívósabb programokra, a legkiválóbb szakmai előadókra, valamint a legismertebb magyar együttesekre és fellépőkre számíthatnak.

A tavalyi MCC Feszten 12 ezer látogató fordult meg három nap alatt, és összesen 106 közéleti előadó, 105 színpadi program és 37 kiállító várta a fesztivál résztvevőit. Ebből adódóan az első MCC Feszt hatalmas mérföldkő volt a hazai szórakoztatóipar és tehetséggondozás területén, hiszen az érdeklődők eddig még nem találkozhattak olyan rendezvénnyel, ahol ennyi szakmai, közéleti és kulturális program sorakozott volna fel, valamint ennyi külföldi professzor, újságíró, közéleti személyiség tartott volna izgalmas előadást. Az MCC idén azonban még magasabbra teszi a lécet: a fesztiválra látogatók nívósabb programokra, a legkiválóbb szakmai előadókra, valamint a magyar zenei élet krémjére számíthatnak. Az Edu sétányon pedig bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, valamint a hozzá kapcsolódó szakmai intézmények és partnerszervezetek.

Pillanatkép a tavalyi MCC Fesztiválról (Fotó: MCC)

Az eseményen idén is számos külföldi előadó vesz részt: előadást tart többek között John Vervaeke, a Torontói Egyetem kognitív tudományok professzora, aki hatalmas enciklopédikus ismereteket hoz többek között az antropológiából, a kultúrtörténetből, az idegtudományból, az AI-kutatásból, a nyelvészetből, a pszichológiából és a filozófiából annak érdekében, hogy új perspektívákra világítson rá. A fesztivál résztvevőivel Richard L. Florida amerikai városkutató is megosztja majd gondolatait, akit 2011 márciusában neveztek ki a The Atlantic vezető szerkesztőjének, Mary Harrington újságíró pedig a feminizmusról beszél majd. Emellett természetesen helyet kapnak a zenei programok is, az érdeklődőket többek között Margaret Island, az Irie Maffia és a Follow the Flow koncert is várja.

A háromnapos egyedülálló tehetséggondozó fesztivál 2022-ben is minden korosztálynak tartogat izgalmas szakmai programokat és szórakozási lehetőséget: az előadók olyan témákkal foglalkoznak, mint a karrierépítés és családi élet összehangolása, az újságírói objektivitás kérdései, a választások utáni politikai paletta változása, a női vállalkozók szerepe a startup világban, a hagyomány és a haladás megjelenése az építészetben, valamint a magyar filmek és a magyar borok sikerének titkai.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az MCC Feszt idén is alapvetően ingyenes lesz, azonban aki az összes koncertre és bulira kíváncsi, valamint szeretne plusz kedvezményeket és szolgáltatásokat, az MCC Feszt Pass megvásárlásával teljessé teheti az MCC Feszt élményt.

A programról bővebb információkat az MCC Feszt hivatalos honlapján olvashatnak.

Kiemelt kép: A Fesztivál szórólapja (Fotó: MCC)