Idén ismét megrendezésre kerül a „Művészek a Heti Betevőért” jótékonysági aukció, amellyel több mint 80 kortárs képzőművész támogatja az árverésre felajánlott műalkotásaival a köztünk élő rászoruló embereket.

A „Művészek a Heti Betevőért” aukciót 2019-ben negyedik alkalommal rendezik meg, köszönhetően annak a széleskörű összefogásnak, ami kortárs művészek (festők, grafikusok, fotográfusok), önkéntesek, támogatók közreműködésével valósul meg. Több mint 80 művész, köztük Alföldi Róbert, Eifet János, Horávth M. Judit és Esterházy Marcell ajánlotta fel alkotását és az online licitből származó bevétel összegét, melyet ezúttal is teljes egészében a Heti Betevő fővárosi szervezetei által elért rászoruló emberek támogatására fordítanak. A kiállítás anyagában a közismert művészeken kívül a fiatalabb művészgeneráció is képviselteti magát.

Az idei jótékonysági kiállítást Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész nyitotta meg november 22-én a Godot Kortárs Művészeti Intézetben. A kiállított alkotásokra november 23-tól online, a facebook esemény alatti albumban lehet licitálni. A kiállítást személyesen november 23-29. között lehet megtekinteni 12 és 19 óra között. A művészeket az aukció eseményoldalán lehet megismerni, a licit november 30-án este 8 órakor ér véget. A licit szabályait a Heti Betevő online felületein lehet megismerni.

Kiemelt kép: Nyáry Krisztián (fotó: Heti Betevő)