Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Coopera égisze alatt a Debreceni Ünnepi Játékok. A rendezvény július 31. és augusztus 15. között lesz látogatható, és ahogy az előző évben is, idén is fókuszban áll a zene és színház, de az opera és irodalom, valamint a dokumentumfilm kedvelői sem maradnak program nélkül.

A helyszínek tekintetében azonban megfigyelhető változás, hiszen az ikonikus Kossuth tér és a nagyerdei színpad mellett, idén nyáron a Csokonai Irodalmi Labor és Kodály zeneiskola is teret ad a rendezvénynek. A nyitóelőadás szintén egy örök klasszikus, Mozart Varázsfuvolája lesz július 31-én, majd augusztus 2-án a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, valamint a Magyar Örökség-díjas Pál István Szalonna és Bandája kápráztatja el az érdeklődőket. Továbbá olyan előadásokkal is találkozhatnak majd a nézők, mint a híres szerzőpáros Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi legendás rockoperája, a Mária Evangéliuma, amelynek rendezője Juronics Tamás lesz.

A zenei paletta is színesnek bizonyul, hiszen az opera mellett, nép- és világzene, klezmer és jazz is hallható lesz Debrecenben. Augusztus 10-én a Liszt Ferenc-díjas Rost Andrea operaénekesnő áll majd színpadra, míg augusztus 11-én az operett koronázatlan királynője, Oszvald Marika lép fel Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Szendy Szilvi, Csere László, Laki Péter, Peller Károly és Vadász Zsolt társaságában.

Kodály Zoltán születésének 140. évfordulójának alkalmából a Coopera gálakoncerttel tiszteleg majd augusztus 13-án, Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy címmel, ahol olyan tehetségek állnak majd a világot jelentő deszkákra, mint Mester Viktória, Balczó Péter és Kendi Lajos, közreműködik a Kodály Filharmonikusok, a Kodály Kórus, a Lautitia Gyermekkar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes.

Az esemény zárásaként, augusztus 15-én a Kodály Filharmonikusok Debrecen ad koncertet Ramón Vargas operaénekes társaságában.

Kiemelt kép: Debreceni Ünnepi Játékok (Fotó: Trilite Studio)