Koncertekkel, gyermekfoglalkozásokkal és különleges játszóhelyszínekkel is várják a családokat augusztus 26. és 28. között a Szamárfül Fesztiválon, amelyet idén tizedik alkalommal rendeznek meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

A hagyományos családi nyárzáró fesztivál a régió legnagyobb gyerekfesztiválja, amely idén is a babáktól a kiskamaszokig igyekszik megszólítani a különböző érdeklődési körű gyerekeket. Az eseményen fellép Bognár Szilvia, interaktív családi koncertet ad az Iszkiri, Bíró Eszter pedig a hangok, a betűk és az idő birodalmába invitálja a kicsiket és nagyokat. A kétszeres Fonogram-díjas Rutkai Bori Banda bulis, nyári dalai családi táncoldába hívnak, míg Mihályi Réka Masni és Pocó koncertjét profi bábművészek játéka kíséri. A színházi, bábszínházi előadások között szerepel a Bóbita Bábszínház előadásában a szülői elvárásokról, a saját út megjárásáról, megbocsátásról és elfogadásról szóló Madarak nyelve című mese, valamint az interaktív A hisztis királykisasszony is. A Tandem Színház A leprikónok átka című darabjában egy kis viking vitéz indul nagy küldetésre, míg az Ann-droid – Egy robotlány csodálatos kalandjai című produkcióban egy kis robotlány emberré válását követhetik az érdeklődők. A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technológiával ötvözi.

A fesztiválon a pandarajongók örömére PanDani is megjelenik, trambulinnal és rengeteg játékkal várja a gyerekeket a Mosolyország játszótér, de lesz zenés Ringató, gyerekvívás, állatsimogató, kipróbálhatók a pedálos kisautók, árusíthatnak a családok a kincses piacon, ahogy számos kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket. A részletes programsor a Szamárfül Fesztivál oldalán olvasható.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Szamárfül fesztiválról (Fotó: PécsMa)