Mint ahogyan korábban arról mi is beszámoltunk, a Gyulai Várszínház 2020-as évadának szerves részét képezi az augusztus 1. és 7. között megrendezésre kerülő Erdélyi Hét. A vírusjárvány miatt elrendelt egészségügyi szabályozások következtében azonban az eredeti tervek módosultak: a legutóbbi szigorítások a már meghirdetett programban is kényszerű változásokat eredményeztek, két előadást (a gyergyószentmiklósi Tótékat és a sepsiszentgyörgyi Alice-t) le kellett mondani, de ennek ellenére így is gazdag és tartalmas lesz a hét.

Augusztus 1-jén, szombaton a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös bemutatójaként láthatják az érdeklődők Visky András Pornó – Feleségem története című darabját Árkosi Árpád rendezésében, Imre Éva és Sinkó Ferenc főszereplésével. 2-án két előadást is tartanak: délután a kamarateremben Bartis Attila Amikor című műve (marosvásárhelyi Spektrum Színház, főszereplő: Bogdán Zsolt), este a várszínpadon a Hattyúk tava újratöltve című produkció (a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház) lesz látható. 3-án délután Cári Tibor zenész ad koncertet színésztársaival A színház zenéje címmel, este pedig a nagyváradi Szigligeti Színház Lila ákác című előadása szórakoztatja a közönséget. 4-én, 17 órakor Farkas Wellmann Éva és az Evilági együttes Parancsolatok koncertje lesz hallható az Almásy-kastély kápolnájában. 5-én az erdélyi származású, de játékával a romániai és magyarországi színpadok után Nyugat-Európa legjelesebb színpadait is meghódító Szilágyi Enikő „Ez már feltámadás” – Trianon 100 című zenés előadása debütál. Az Erdélyi Hét zárásaként, 7-én a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Eltűntek című előadása lesz látható Sebestyén Aba rendezésében.

Az előadásokra bérlet is váltható: aki a nyolc produkcióból, legalább ötre jegyet vált, 25 százalék kedvezményt kap a jegyárakból.

Kiemelt kép: Jelenet a Hattyúk tava újratöltve című előadásából (fotó: temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház)