28. alkalommal rendezi meg a Kolibri Színház az Évadnyitó Fesztiválját. Szeptember 7-én egész nap, ingyenes látogatható hazai produkciókkal és három különleges külföldi vendégelőadással várják a kicsiket és nagyokat.

A Kolibri Színházban, valamint a Jókai téren reggeltől estig zajló rendezvényen a hagyományokhoz hűen idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb magyar és nemzetközi képviselői fogadják a közönséget. Az esemény házigazdái Török Ági, az idei évad Kolibri Hölgye és Szívós Károly, a Kolibri Úr.

Vendégül látják többek között a veszprémi Kabóca Bábszínházat, a győri Vaskakas Bábszínházat, Fabók Mancsi Bábszínházát, és a szlovákiai Árgyélus Színházat, valamint elfogadta a meghívást Écsi Gyöngyi, mesemondó is. Sarkadi Bence nemzetközi hírű marionettművész Világjáró marionettek című, többszörös díjnyertes produkciójával a Jókai téren lép fel. Külföldi teátrumokból sem lesz hiány: Teatro Paraíso társulata (Nomádok) Spanyolországból, az Artika Theatre Company (Csodák a kiskertben) Görögországból, a La Baracca-Testoni Ragazzi színház (Egy felhő útja) pedig Olaszországból érkezik. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet gondoskodik a szórakoztatásról, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata fogadja a gyerekeket.

A Kolibri Fesztivál 2018-ban (Fotó: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház)

A fesztivál a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik, a fesztivál és a társulat egyik alapítója köré szerveződik. Az általa megteremtett vásári bábjátékos hangulat ezúttal a Kolibri Színház művésze, Nizsai Dániel Pulcinella éneke című produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. Az esemény védnökségét a főváros humánterületért felelős főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra és Hassay Zsófia, Terézváros polgármester asszonya látja el.

A Kolibri Fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek. A részletes program a színház oldalán olvasható.

Kiemelt kép: A Kolibri Fesztivál 2018-ban (Fotó: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház)