November 17-19. között a Budapest Essentials fesztivál keretében olyan úttörő és trendszetter előadók lépnek fel, mint Beardyman, Saro, Yubik, Greg Wilson és Youngr. A fesztivál Budapest izgalmas épített tereibe sűríti a nemzetközi és hazai zenei élet különlegességeit. Az idei fesztiválnak négy helyszín ad otthont: a Gömb Aula, amely az ELTE lágymányosi kampuszán található, a Néprajzi Múzeum, amelynek új épülete a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye, az art deco stílusú Tesla Loft rendezvényhelyszíne, valamint a Millenium Háza, a Városliget egyik legrégebbi épülete (korábban Olof Palme Ház).

Magyarországon először lép fel Youngr, aki a 2016-os Out Of My System című kislemeze óta több, mint 100 milliós globális streaming-forgalmat bonyolított le. 40 országban adott számos koncertet, beleértve az Európa- és Észak-Amerikát átszelő turnékat is. A fesztivált megtiszteli jelenlétével Beardyman is, a BBC által „King of Sound, Ruler of Beats”-ként emlegetett digitális szupersztár, a világ egyik legjobb beatboxosa, multiinstrumentalista zenei komikus tehetség. Koncertet ad továbbá Saro is, a Beatbox Loopstation 2018-as világbajnoka, aki összetett muzikalitásával könnyedén egyensúlyozik a beatbox, az elektro és mindenféle torzítások világában.

Budapestre utazik koncertezni Greg Wilson az Egyesült Királyságból, ő a mixelés úttörője, a dance szcéna egyik legkiemelkedőbb alakja, aki 1975-től kezdett el DJ-ként dolgozni. A fesztiválközönség meghallgathatja Yubikot is, akinek vagány, nyers, vad, táncra invitáló zenéje hatalmas sikert aratott az afterlife kiadójánál, és produceri munkái rendszeresen hallhatók a be massive bulikon.

A Budapest Essentials fesztiválon a hazai zenei vonalat erősíti a Random Trip, Ohnody, ReFunk, Andrew J., O’Neal, Myra Monoka, Robert Makai & Dubecticut, Metha, a Secret Factory, és Chriss Ronson.

Kiemelt fotó: Saro (forrás: budapestessentials.com)