2024 nyarán újra zenével tölti meg Veszprém városát a Gyárkert Kultúrpark: a régió egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb koncerthelyszínén idén is népszerű előadók koncertjeit élvezheti a nagyközönség. A hazai zenei élet kiemelkedő előadói lépnek majd színpadra hétvégenként, a tavalyi nagy kedvenceken – mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Carson Coma, Majka vagy Ákos – túl új nevekkel is bővül a Gyárkert programja, színpadra lép többek között Balázs Klári és Korda György, Dzsúdló, a Pogány Induló, a Hooligans és a legendás Kopaszkutya, továbbá lemezbemutató koncerttel Hobo is.

 „A Gyárkert az Európa Kulturális Fővárosa év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. Ez egy olyan siker, amivel hosszú távon tervezni kell” – árulta el Porga Gyula, Veszprém polgármestere. – „A nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével. Idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig nem piaci árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnának, hanem annál kedvezőbb áron látogathatják a koncerteket. A Veszprém Kártyával rendelkezők pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez.” A koncerthelyszínt nem csak a közönség szerette, az előadók is elégedettek voltak a körülményekkel, a színpadot többen is a Budapest Parkhoz hasonlították. A Gyárkert üzemeltetésére ezúttal is a terület vagyonkezelője, a Veszprém 2030 Kft. írt ki pályázatot, amelynek az eredményét a múlthéten hirdették ki, nyertese pedig az Weekend Event Kft. lett, amely a rendezvényhelyszín tavalyi üzemeltetését is végezte.

A Gyárkert június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. A következő hetekben Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, Ákos, Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans lép majd színpadra. A Gyárkert programjában természetesen helyet kapnak veszprémi zenekarok is, akik adott esetben a főkoncertek előtti bemelegítő hangulatról gondoskodnak majd. A fellépők listája még korántsem teljes, a szervezők további nevek bejelentését ígérik az elkövetkező hetekben.

A teljes program a Gyárkert oldalán érhető el.

Kiemelt kép: Carson Coma (Fotó: Budapest Park)