A Liszt Ferenc Kamarazenekar 2021 májusában első alkalommal hirdette meg Mesélő hangjegyek elnevezésű rajzpályázatát, amelyre akkor több mint 850 alkotás érkezett be. A nagy népszerűségre és a rengeteg pozitív visszajelzésre való tekintettel a pályázat idén is folytatódik: a gyerekeknek a megadott három zenemű közül kell egyet választani és lerajzolni, hogy milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott darab.

Az alkotásokat két korcsoportban (1-4. osztály, 5-8. osztály) várják, pályázni bármilyen rajzzal (pl. konkrét történet, emlék lerajzolva vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotás) lehet. A 3 zenemű, amihez kapcsolódóan várják a szervezők a pályázatokat: Svendsen: Románc, Mozart: D-dúr szerenád, „Serenata notturna”, zárótétel, Bizet–Scsedrin: Carmen-szvit (részlet). A darabok meghallgathatóak a zenekar honlapján. A pályázatokat elektronikus úton lehet beküldeni 2022. június 19. 24 óráig.

Mindkét korcsoportban a három legszebb alkotást beküldő, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák, a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak a nyertesek. Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlottak a legaktívabb iskola számára, az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.

További információ a Liszt Ferenc Kamarazenekar oldalán olvasható.

Kiemelt kép: Mesélő hangjegyek rajzpályázat (Fotó: Liszt Ferenc Kamarazenekar)