A Vígszínház ebben az évben is május 1-jén, a Vígmajális keretében hirdeti meg következő évadát, az egész délután tartó rendezvényen számos produkció és program várja az érdeklődőket.

15 órakor a Vígszínház igazgatója, Rudolf Péter köszöntőjét követően meghirdeti a 2023/24-es évad bemutatóit, majd megkezdődik a kedvezményes jegy- és bérletvásárlás is. Ezt követően színes programok várnak a Szent István körútra érkezőkre, a társulat tagjai részleteket adnak elő többek közt olyan népszerű előadásokból, mint A Pál utcai fiúk, a 80 nap alatt a Föld körül, A diktátor vagy A nagy Gatsby. A zenés műsor második felében a művészek saját szerzeményei csendülnek fel.

Az alagsori büfében két könyvbemutatót is tartanak 13 órától: Illyés Ákos A 125 éves Vígszínház épületének története című könyve, és Fesztbaum Béla – Gellért-Robinik Péter A Vígszínház 25 éve című színházi albuma is itt fog majd debütálni. Az ünnepi rendezvényen részt vesz a szerzők mellett Radnóti Zsuzsa és Rudolf Péter is.

A gyermekeket 14 órától várják különböző kézműves programokkal és a színház társulatának tagjai is ekkortól kezdve dedikálnak a színház főbejárata melletti teraszokon. A kültéri programokat követően 19 órától a VÍG125 koncert különleges kiadásával, egy exkluzív gálaesttel köszönti a 127 éves Vígszínház a 150 éves Budapestet.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 2020-as Vígmajálisról (Fotó: Vígszínház)