Idén is megrendezésre kerül az évek óta nagy sikernek örvendő VIDOR Fesztivál Nyíregyházán augusztus 26. és szeptember 3. között. A vígjátékok legjavaként is emlegetett programsorozatra idén a VIP színházbérlettel rendelkezők korlátlan jegy- és plusz 1 nap elővásárlási jogosultságot élvezhetnek. 

A produkciók között szerepel a Minden jegy elkelt zenés életrajzi tragikomédia, Kubik Anna főszereplésével, Tamási Áron örökérvényű klasszikusa pedig a költői vonalat erősíti majd, az Énekes madár című produkció a Békéscsabai Jókai Színház tolmácsolásában kerül majd színpadra. A Válaszfalakban a sokak számára ismert páros, Hernádi Judit és Kern András brillírozik, míg a Veres 1 Színház Miss Daisy sofőrje című darabjában Egri Márta, Kálid Artúr és Pál Tamás bírja majd nevetésre a közönséget.

Fontos helyszín a Krúdy Kamara is, ahol Bereczki Zoltán egy izgalmas one-man showal kápráztatja el a közönséget, míg Pokornyi Lia és Király Dániel a Keresztül-kasul című darabban mutatják meg humoros oldalukat. A Rózsakerti színpadon olyan produkcióknak örvendhet a közönség, mint a Party című fekete komédia vagy a Dominógyilkosság Szente Vajk rendezésében. A Bencs Villában a KV társulat mutatkozik be (Miért lett R. úr ámokfutó?),  majd egy beszélgetőest keretein belül Náray Erikával is találkozhatnak a nézők. A Szindbád Rendezvénytérben talál otthonra a Faq Színház produkciója, a Gyakran ismételt kérdések: Martinkovics Máté és Messaoudi Emina játssza majd Őze Lajost és Gobbi Hildát.

További információ és részletes program a VIDOR Fesztivál oldalán olvasható..

Kiemelt kép: Pillanatkép a VIDOR Fesztiválról (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)