Idén június 8. és 10. között kerül megrendezésre Kaposváron a Rippl-Rónai Fesztivál, az itt született festőművésznek emléket állító rendezvény most is koncertekkel, képző- és táncművészeti programokkal várja majd a közönséget.

A napokban tartott sajtótájékoztatón Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója hangsúlyozta, idén még inkább pénztárcabarát eseményt szerveznek, ahol az ország könnyűzenei krémje mellett színes kísérőprogramok is várnak majd az érdeklődőkre, akik remélhetőleg egész Somogy vármegye területéről érkeznek majd.

Idén is felállítják a Kossuth téri színpadot, ahol fellép a Karácsony János Trió, a Senior Együttes, a Lóci Játszik, a Carson Coma, az Analog Balaton, a ByeALex és a Slepp, a Kaposvári Arénába pedig érkezik majd Beton Hofi, Azahriah, Andro, Willcox, a Loving Arms, Valmar és a Necc Party. Hobo Az utcazenész című előadását az Európa Parkban játssza, a Szivárvány Kultúrpalotában pedig Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című estjére ülhetnek be majd a nézők.

A szervezők változatos kézműves és irodalmi programokkal, a Rippl-Rónai Emlékházban tárlatvezetéssel, animációs mozgókép-, gipszszobor- és hímzésmotívum-készítési workshopokkal is készülnek, ez utóbbiaknak a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai és tanárai lesznek a házigazdái. Lesz továbbá utcatárlat, civil nap, az Agórában pedig bemutatkozik a Mikrokozmosz és az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola, továbbá néptánccsoportok is fellépnek. Emellett a Vaszary Képtárban Mátis Rita tárlata és a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium tanulóinak vizsgamunkái is megtekinthetők lesznek.

A programok nagy része ingyenesen látogatható, az Arénába tervezett koncertekre napijeggyel vagy bérlettel lehet belépni.

Kiemelt kép: Fülöp Péter a Rippl-Rónai Fesztivál sajtótájékoztatóján (Fotó: kaposvarmost.hu)