Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Perkutai Operafesztivált, a háromnapos rendezvénysorozat 2023. június 9. és 11. között kínál az érdeklődőknek különleges zenei élményeket, nemzetközileg elismert sztárvendégek produkcióit és ingyenes programokat.

Díjmentes zenei előadások mellett hagyományos fesztiváli körmenettel és gasztronómiai kínálattal is várják a vendégeinket a Borsod vármegyei Perkután. A fesztivált június 9-én az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye nyitja meg a református templomban. A rendezvény második napján fellép Paár Julcsi énekesnő Kerekerdő mesekoncert formációja, és Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház művésze is koncertet ad. Az operagála idei sztárvendége, a világhírű mezzoszoprán, Komlósi Ildikó mellett fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei is: Szegedi Csaba bariton, Brassói-Jőrös Andrea szoprán és Bartos Barna tenor. 

Szegedi Csaba operaénekes, a fesztivál alapítója elmondta, hogy csapatával évek óta egy olyan hagyomány megteremtésén dolgozik, amely programjaival, valamint nemzetközileg és országosan is elismert közreműködőivel a legmagasabb művészi minőséget hozza el a térség lakói és az ide látogatók számára. „Egyik legfontosabb törekvésünk, hogy a kulturális értékeink mindenki számára elérhetővé válhassanak, ezért minden program ingyenesen látogatható. Hiszek benne, hogy a Perkupai Operafesztivál egy olyan nemes ügy, amely minden figyelmet és támogatást megérdemel” – fogalmazott.

A részletes program elérhető a fesztivál honlapján.  

Kiemelt kép: Dolhai Attila (Fotó: pingvinpatika.hu)