Június 13-án ismét megrendezi a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége a Nagy Táncválasztót: a kicsiket és nagyokat, fiatalokat és felnőtteket, amatőröket és profikat egyaránt megszólító esemény Budapesten kínál változatos programokat, valamint ingyenes, a különböző táncműfajok kipróbálására lehetőséget adó órákat minden érdeklődő számára.

A másodszor megrendezésre kerülő program szlogenje („Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!”) is a szervezők célját tükrözi, akik ingyenes táncórákkal szeretnék elérhetővé tenni a gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a táncműfajok közötti szabad választást. Fontos az is, hogy a tánc és a mozgás széles körben történő népszerűsítésével egyre többen találhassák meg a táncban az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.

A helyszín a Magyar Táncművészeti Egyetem, ahol 10 órától egészen 16 óráig amatőrök és profik egyaránt csatlakozhatnak, hogy kiváló mesterek irányításával próbálják ki a gimnasztika, a néptánc, a balett, a modern tánc, valamint a különféle társas- és divattáncokat, egyenként 30 perces órákon. A kísérő programok között szerepel dietetikus szakemberek által vezetett workshop, színpadi produkciók, talk show, illetve a táncművész szak valamennyi szakirányának változatos bemutató óráit.

Az esemény mindenki számára ingyenes,  az órákon történő részvétel azonban regisztrációhoz kötött, a kísérő programok azonban előzetes regisztráció nélkül is látogathatók.

Kiemelt kép: Jelenet egy korábbi produkcióból (Fotó: Magyar Táncművészeti Egyetem)