Augusztus 1. és 14. között a Margitszigeti Atlétikai Centrumban kéthetes filmvetítés-sorozattal készül az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata és a Budapest Film Zrt.

A vetítéseket a Margitszigeti Atlétikai Centrum füvén letelepedve lehet majd nézni, ahol mindenki a saját pokrócán foglalhat helyet, kapunyitás minden nap 20 órakor lesz. A vetítésekre az első 500 nézőt engedik be, és a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. 

A Mozisziget programjában az elmúlt években készült francia, izraeli, osztrák, dél-koreai, német, finn, olasz, észt, svájci, szlovák, ukrán, japán, portugál és spanyol filmek szerepelnek, amelyeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek. A programban szerepel például a Jó a szamár is (Antoinette dans les Cévennes) című francia vígjáték, a Love Machine című osztrák film, valamint Az éjszaka gyermekei (Öölapsed) című pörgős észt tinivígjáték. Látható lesz továbbá a Mary és a varázsvirág című japán animációs film, A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot(Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia) című finn dráma, valamint Visszhang (Echoing) címmel egy ukrán történelmi film az 1941-es ukrajnai eseményekről.

Kiemelt kép: Jelenet a Mary és a varázsvirág című filmból (Fotó: Meselandia)