A kilenc évtizedes hagyományra visszatekintő Ünnepi Könyvhét legfontosabb célkitűzése, hogy a magyar szerzők középpontba állításával támogassa a magyar irodalmi életet. Ehhez kapcsolódóan immáron 30 éve ad otthont a Radnóti Színház a Magvető-estnek, amelyre ebben az évben június 9-én kerül sor, és amelynek keretében a Magvető Kiadó újdonságait a teátrum színművészeinek közreműködésével ismerhetjük meg.

Az idei program címét Tóth Krisztina könyve inspirálta – Ahonnan látni az eget –, amely 25 meghökkentő mesét gyűjt egybe. Mellette olyan szerzők műveiből hallhatnak majd részleteket az érdeklődők, mint Krusovszky Dénes (Levelek nélkül), Milbacher Róbert (Keserű víz), Nádasdy Ádám (Hordtam az irhámat) és Szécsi Noémi (Finnugor vámpír).

A szerzőkkel Bálint András és Szegő János beszélget, írásaikat Mészáros Blanka és Gazsó György olvassa fel, a zenei aláfestésről Móser Ádám gondoskodik. Az új kötetek a helyszínen megvásárolhatóak lesznek, azokat az előadást követően az írók az előcsarnokban dedikálják.